Вести

Пајтић: Не пада нам на памет да будемо у влади са СНС

Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да је председнику Србије Томиславу Николићу на консултацијама о фомирању нове владе пренео експлицитан став да листи коју је предводио на изборима не пада на памет да буде у власти са Вучићевим режимом, који је понизио, застрашио и осиромашио Србију. 

Пајтић је изјавио да је Николићу рекао, између осталог, да је он омогућио Александру Вучићу да буде на власти и да тиме сноси део одговорности за крађу на претходним изборима, догађаје у Савамали и смене на РТВ, због чега, додао је, сматра да је важно да искаже свој став о "стварима које урушавају правни систем државе". 

Лидер ДС је пренео да је Николић рекао да данашњим консултацијама испуњава уставну обавезу да разговара са свим парламентарним странкама иако је било прагматично да разговара само са листом која има довољно да формира владу. 

Устав се мора поштовати, без обзира да ли су неке одредбе прагматичне или не, јер се у противном руши идеја правне државе, рекао је Пајтић. 

Бојан Пајтић и Верољуб Стевановић на консултацијама у Председништву Србије (ФоНет)

Бојан Пајтић је додао да је на питање Николића има ли доказа за изборну крађу, одговорио да их има прегршт, међу којима су преправљени записници, "бугарски воз", злоупотребе на КиМ и да ће због тога у парламетну тражити формирање анкетног одбора. 

Адреса одбора

Демократа је

...оптимиста. Верује да за сваки проблем постоји решење, само ако се приступи на прави начин и уз добар план.