Вести

Презирали и прогањали Ђинђића док је био жив, сад му дижу споменик

Подизање споменика првом демократском премијеру најавио је човек који га је највише сатанизовао, на телевизији "Пинк", која га је највише медијски прогањала. И, као што су и Александар Вучић и његови сарадници себи дизали популарност нападима на покојног Ђинђића, сада себи желе да подигну популарност поново, потпуно незаслужено, помињући његово име. 

Председник Демократске странке Бојан Пајтић (Фото сервис ДС, архива)

 


Они који су најављивали Ђинђићево убиство, они који су подржавали и водили политику против које је цео живот био, они који су одувек представљали све супротно, другачије и лошије од њега, и након смрти су се на најсуровији могући начин обрачунавали са њим. 

Бојкотовали су комеморативну седницу Скупштине након убиства, исељавали се из улица које су носиле његово име, прелепљивали табле са називима тих улица налепницама са именима људи оптужених за најтеже ратне злочине, уништавали његово политичко наслеђе. 

Данас желе да се то заборави. Морају знати да је то немогуће. 

Плато Зорана Ђинђића, Булевар Зорана Ђинђића, улице и тргови који носе његово име широм Србије, спомен плоча на згради у којој је живео – све су то ствари које су урађене уз беспризорно противљење оних који се данас представљају да су нешто што нису. Његови противници су 2007. успели да спрече да се "Стакленац" сруши и да се на целом том простору сазида Градска галерија и у оквиру ње споменик Ђинђићу. Успели су и када су дошли на власт у Београду да стопирају нашу иницијативу поднету на десетогодишњицу убиства да му се подигне споменик. 

Данас би да му подигну споменик. Чак и то раде на начин који представља све оно против чега се Ђинђић борио – самовољом, мимо процедура, не консултујући струку, демагошки, уз увреде и дневна обрачунавања са политичким противницима. 

Презирали су га и прогањали док је био жив, обрачунавали се са њим када је убијен. Никада неће разумети ни њега, ни његову политику и никада неће схватити због чега је цео живот био против њих. Сто споменика неће променити ту чињеницу. 

Адреса одбора

Демократа

...цени стручност, прецизност и професионалност. Није аљкав, нити склон јавашлуку.