Вести

Мутни ликови имају провидне намере

Поводом одржавања ванредне седнице Скупштине града Чачка у четвртак 18.фебруара на којој ће се расправљати о поверењу носиоца локалне власти као и најновијих застрашивања, Градски одбор Демократске странке Чачак издаје следеће саопштење:

Мутни ликови имају провидне намере

Заиста невероватно звучи податак да уместо да говоре о резултатима свог (не) рада и присуствују седници на којој би, као у свим демократским друштвима, поднели извештај о (не)раду локалне власти у претходне четири године, странке (још увек) владајуће најнеспособније локалне власти у новијој историји Чачка крећу у кампању за локалне изборе. Да ствар буде још дегутантнија, исти људи и исте странке се обраћају грађанима Чачка као да историја почиње од данас и да никакве одговорности за алармантно лоше стање нашег града немају. Вређајући интелигенцију наших суграђана, градоначелник и чланови градског већа, директори јавних предузећа као и одборници владајуће већине причају бајке о томе како ће економски покренути наш град, како ће отварати нова радна места, како ће квалитет живота у Чачку подићи на виши ниво, траже поверење грађана само “још овај пут”. Срамно и бестидно. Најновији догађаји где се на плакатима Демократска странка и Двери етикетирају на крајње некоректан начин без икаквог основа и упоришта у њиховом политичком деловању, можемо протумачити само жељом неких партија и појединаца на власти да не бирајући средства остану на власти. Догађаји превазилазе и оне у најмрачнијем периоду деведесетих година прошлог века, а само су наставак немилих догађаја са црним џиповима и батинашима у Сурчину, Мионици, Оџацима, Белој Цркви. Демократска странка је увек плаћала цену јер је видела даље од осталих партија и борила се за бољу, уређену, слободну, културну и лепшу Србију. И сада ћемо остати на том путу и неће нас уплашити поступци оних који се залажу за владавину једног човека и употребу силе.

demokratska-stranka

Градски одбор Демократске странке води принципијелну опозициону политику владајућим странкама али не и грађанима Чачка и на предстојећој Скупштине града наши одборници ће гласати за смену руководиоца града а све за добробит својих суграђана. Без обзира на исход иницијативе, грађанима Чачка поручујемо да превазиђу страх, наоштре оловке и коначно казне неодговорне и бахате политичаре који већ годинама упропашћују наш град. Најбоља прилика за то су локални избори који ће веома брзо и тада никаква затрашивања, уцене и претње неће проћи. Они који су од нашег града направили паланку и претворили га у средину из које сви беже, треба да плате цену дугогодишњег уништавања Чачка.

                                                             Информативна служба Градског одбора Демократске старнке Чачак

Опширније

Где год је Вучић бранио Србе, Срба више нема

 

Где год су Александар Вучић и Томислав Николић бранили Србе, било када у својој политичкој каријери, Срба тамо више нема. 

Чињеница да Српска напредна странка чији су кључни људи били перјанице режима због ког су стотине хиљада људи остале без дома било коме помиње српске избеглице и бригу о њима, говори о бестидности и лицемерју те странке, као и о томе да не бира неистине којима ће блатити своје политичке противнике. 

Демократска странка

Док је политика мржње, рата, протеривања и шовинизма коју је водио Александар Вучић деведесетих година прошлог века оставила стотине хиљада људи без крова над главом а Влада Србије коју води Александар Вучић никада није учинила ништа за те људе, дотле Покрајинска влада коју води др Бојан Пајтић помаже избеглицама на различите начине, суфинансира куповину кућа за њих, организује различите форме помоћи и помаже им да изграде поново своје животе, након што су им Томислав Николић и Александар Вучић уништили сваку могућност да живе нормално, достојанствено и пристојно у својим домовима. 

Опширније

Бојан Пајтић: Грађани да изаберу Србију, а не Страдију

 

 

Председник Демократске странке Бојан Пајтић рекао је да је Србија 2012. године постала Страдија, тамни вилајет беде, сиромаштва, страха и понижења, у којој све зависи од милости човека који нема милости, у којој народ својим здрављем и образовањем плаћа дилове, комбинације и незнање политичке елите.

Те године заспали смо у Србији а пробудили се у Страдији, то је Вучићева држава, једна јединствена на свету, казао је Пајтић и позвао грађане да зато у априлу не остану код куће, да изађу на изборе и гласају за Србију уместо Страдије.

Он је на конференцији за медије одржаној поводом 26 година од обнављања рада ДС, указао да је у Страдији уништена нада у бољи живот, грађанима се отима од плата и пензија, укидају се социјална давања, повећавају порези, казне и таксе, и измишљају нови.

Пајтић је навео да Страдија има најбржи раст јавног дуга, најнижи раст БДП и најнижу просечну плату у региону, а рекламира се као земља најјефтиније радне снаге у Европи.

Кад инвеститора ни то не привуче онда се узима новац од домаћих фирми и поклања страним фирмама. Пошто странци долазе само због најнижих плата, таква глупа политика онда смањује плате и у домаћим фирмама, описао је Пајтић стање у економској сфери.

Он је истакао да се, међутим, тој елити ни такав трпељив и напаћен народ нимало не свиђа, па би вођа Страдије хтео да преко ноћи постанемо сви протестанти, а љут је на нас и јер не стварамо више да би могао да нам узима више.

У Страдији је нормално да плагијатор постане министар полиције, подсетио је Пајтић, и оценио да то осоколи све друге плагијаторе.

У Страдији је нормално и да купиш диплому и постанеш председник државе, а то охрабрује све друге лажне дипломце, додао је он.

Председник ДС указао је и да је у Страдији нормално да образовани одлазе а необразовани преузимају одговорне функције, а то необразованима даје крила.

Сви они воле Страдију и уопште не виде куда то води, констатовао је лидер Демократске странке.

У Страдији је нормално да премијер грди народ, а министар финансија да саветује свима који су незадовољни да се селе у неку другу државу, нормално је и да се спољна политика води ватреним изјавама љубави страним премијерима, да премијер ангажује за саветника премијера који је предводио бомбардовање Србије, казао је он.

Нормално је и да је држава на сталној распродаји... Најбоља обрадива земља, најбољи грађевински плацеви у престоници, најбоља јавна предузећа, рудници... све за багателу, описао је Пајтић.

Нормално је и да животна жеља председника буде да постане губернатор, да паметан заћути, будала проговори, а фукара се обогати, нормално је и да школи која се цео век звала Растко Немањић вођа промени име у Шеик Калифа бин..., како год, набројао је Пајтић.

Он је запитао колико је оних у Србији који то схватају, колико је оних који не желе више да трпе беду, сиромаштво, лажи, страх и понижење.

Ако нас је више, биће опет Србија, ако нас је мање, биће заувек Страдија, толико је једноставно, закључио је он и додао да зато треба рећи јасно и гласно: Не Страдија, него Србија, нећемо другу државу, хоћемо другу владу!

Председник Демократске странке Бојан Пајтић у обраћању на обележавању 26 година од обнављања рада ДС (Фото сервис ДС)

Бојан Пајтић је навео и да ћемо 2016. памтити сигурно као преломну и пресудну годину, можда као годину у којој је све отишло дођавола, јер, како је указао, још четири године овог режима нећемо преживети.

Осам стотина година државности Србије предаћемо у руке плагијатора, криминалаца, старлета и понављача. Одузеће нам достојанство, а ако останемо без достојанства, бићемо нико и ништа, упозорио је Пајтић и запитао: Зар не заслужујемо боље од тога?

Председник Политичког савета Демократске странке Драгољуб Мићуновић у обраћању на обележавању 26 година од обнављања рада ДС (Фото сервис ДС)

Уместо тога, поручио је лидер ДС, хајде да 2016. годину памтимо као годину када смо једним потезом оловке збацили режим лажи, незнања и бахатости, као годину када смо уместо Страдије коначно и без компромиса почели да градимо слободну и праведну Србију, одговорну искључиво својим грађанима и својим институцијама.

Страдија ћути и трпи, Страдија је држава вођа – Милошевића и Вучића, описао је Пајтић, али и поручио да се Србија покорити неће и да је држава слободних грађана и независних институција.

Зато овог априла бирамо Страдија или Србија, само то, и ништа друго, истакао је председник ДС.

Ако останеш код куће, бираш Страдију, бираш беду, сиромаштво, страх и понижење. Ако кажеш да те не интересује политика, ако мислиш да су сви исти, ако сумњаш у то да можемо нешто да променимо, онда седи код куће и чекај, рекао је Пајтић, али је упозорио и да после ових избора неће бити више никог да помогне.

Ако ти неко и закуца на врата, биће то судски извршитељ, констатовао је Пајтић и још једном упитао грађане: Србија или Страдија?

Поводом годишњице обнове рада Демократске странке приређена је изложба научних радова њених чланова.

Председник омладине ДС Урош Марковић подсетио је да су млади имали пресудни утицај на политичке промене у земљи, те да ће тако бити и овог пута, док је председник Политичког савета ДС Драгољуб Мићуновић позвао грађане да сами процене да ли данас живе боље и

 

Опширније

Власт да поднесе извештај

Демократска странка (ДС) Чачак, реагујући на медијске натписе о предизборим коалицијамa,

 

 

јавно се дистанцира од свих покушаја да се изборним калкулацијама увуче у блато са странкама које већ другу деценију уништавају наш град.

 

"Уместо да се као тема наметну катастрофални резултати локалне власти у протеклом периоду чије последице сви осећамо у својим новчаницима и фрижидерима, странке на власти на све начине покушавају да опозицију представе као интересну групу чији је једини циљ власт по сваку цену", наводи се у саопштењу.

 

Демократска странка, каже се у саопштењу, је странка која постоји 26 године и пролазила је и кроз већа искушења и аутократске власти али никада није била монета за поткусуривање ни власти ни опозицији. Нити ће икада бити.

 

Демократе саопштавају да неће бити део предизборне коалиције чији је једини циљ свргавање најгоре власти у историји Чачка и узимање власти по сваку цену.

 

ећемо сарађивати са странкама чији представници немају легитимитет ни код својих чланова породице и који упреговоримапредстављају сами себе и сопствени огољени интерес да политички преживе. Нећемо сарађивати са странкама које су најодговорније за суморно лоше статистике Чачка и које су га довеле у категорију најнеразвијених локалних самоуправа у Србији", наводи се у саопштењу.

 

Кажу да неће сарађивати са онима који су у протеклом периоду на било који начин политички оштетили ДС и на тај начин послали јасну поруку свима да је у политици све дозвољено и да је лична, сопствена и једнократна корист испред општег интереса.

 

Као одговорна и странка са дугом традицијом, ДС у Чачку је заинтересована да буде део само политичких програма чији је циљ да се живот у Чачку квалитативно унапреди, да млади и образовани више не одлазе, да се економски наш град врати тамо где му је и место, да локална власт буде рефлексија грађана Чачка - образована, паметна и да буде понос нашег града, а не као до сада - лажни стручњаци са купљеним дипломама, необразовани, бахати...

 

Демократе од градске власти очекујемо да поднесе извештај о раду у протекле четири године, а не да нас бомбардује обећањима за будућност која смо већ много пута чули до сада.

 

Опширније

Чачак остаје без 500 милиона, град ћути

 

 

Драган Брајовић из ДС-а позвао је Скупштину  да се огласи поводом овог предлога закона, износећи став да је неоглашавање локалних функционера полтронство према власти у Београду али и страх од реакције Вучића и осталих министара.


- Сматрам да Скупштина града треба да се огласи тим поводом. ДС већ четири године указује да су повраћаји средстава Чачку све мањи и мањи у односу на неке друге градове у окружењу, као што је то Краљево или Ужице. Подсетићу да су нас приликом формирања локалне власти у Чачку убеђивали како ће истоветна власт на локалу и на републици донети много добра граду, што се није остварило. Чак и чињеница да имамо неколико министара и посланика није искоришћено. То је неодговорност пре свега СНС-а и тражимо да се упути захтев Влади Србије да се те законске одредбе избаце како град не би више испаштао, поручио је Брајовић.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.