Вести

У случају победе ДС-а посао за све високошколце

Највећи проблеми у нашој земљи су сиромаштво, незапосленост и одлазак младих људи у иностранство, и због тога ће Демократска странка, када преузме власт у Србији, обезбедити да свака млада особа која заврши факултет, магистрира или докторира, у року од шест месеци добије посао, изјавио је вечерас у Нишу лидер ДС-а Бојан Пајтић.

Он је заједно са својим страначким колегама у Нишу представио изборни програм Демократске странке "Нови дневни ред за Србију", нагласивши да је програм усмерен на то да се исправе неправе према грађанима Србије који су дубоко обесправљени и понижени.

Пајтић је појаснио да ће један од основних задатака - запошљавање младих високошколаца, бити реализовано кроз ослобађање од плаћање пореза и доприноса.

"Држава ће од послодаваца преузети обавезу плаћања пореза и доприноса на њихове зараде, а истовремено ћемо онима који оснују мало и средње предузеће омогућити да четири године не плаћају порезе на зараде", рекао је Пајтић.

Он је подсетио да је просечна плата у нашој земљи свега око 360 евра, што је недопустиво.

"Због тога ће посебне мере државе ићи према онима који плаћају више плате. Они ће плаћати мање дажбине, док ће послодавци који буду донели одлуку да поделе профит са радницима од државе добити мање оптерећење", изјавио је Пајтић.

Лидер демократа је истакао да је очигледно да у Србији тренутно нема услова за поштену предизборну кампању.

"Очигледно је да се можемо надати и куповини гласова и даљој цензури медија", истакао је Пајтић. ;

Он је подсетио да је и Европска комисија констатовала да у Србији постоји насиље над политичким противницима и да не постоје услови за фер и поштене изборе.

"Због тога ћемо заједно са другим опозиционим странкама, независно од политичке оријентације, радити на на спречавању недемократског поступања. Не можете да имате демократско друштво када немате слободне медије и имате куповину гласова", подвукао је Пајтић.

Према његовим речима ДС ће у предстојећој предизборној кампањи сарађивати са странкама које покажу спремност да потпишу неку врсту декларације којом ће се обавезати да након избора неће улазити у било коју сарадњу са партијом Александра Вучића, већ ће Владу и парламентарну већину правити са Демократском странком.

"Не желимо да било коме омогућимо посланичке мандате, а да тај неко сутра те мандате и гласове наши бирача злоупотреби и оде у сасвим супротну страну", рекао је Пајтић.

Председник нишког Градског одбора ДС-а Миодраг Станковић подсетио је да су за време владавине ове странке у Ниш долазили инвеститори и отворено је 5.000 радних места, а сада то није случај и свакога дана Ниш се суочава са новим проблемима и новим протестима незадовољних грађана.

 

бојан пајтиц

Опширније

Наташа Вучковић и Иван Стефановић у Чачку

 

Гости Градског одбора Демократске странке Чачак у петак, 19.децембра, били су Наташа Вучковић, потпредседница Демократске странке и Иван Стефанвић,министар за економију и привреду Владе у сенци Демократске странке.

Теме састанка са члановима Градског одбора Демократске странке Чаачак биле су : 

- Изборни програм ДС
- Закон о лeгализацији - који ослобађа тајкунe који су градили комeрцијалнe објeктe и избeгавали плаћањe обавeза а сада лeгализују по нeколико пута мањим износима.
- Прeдлог закона о финансирању локалнe самоуправe - нeприхватљив, терет на физичким лицима који ћe плаћати порeз на имовину и до 30% вeћи, а док сe банкe, кладионицe, мултинационалнe компанијe ослобађају свих обавeза прeма локалној самоуправи.
- Припрeмe за прeдстојeћe локалнe изборe

 

                                                             Информативна служба Градског одбора Демократске странке Чачак

Опширније

Потпредседница Демократске странке у Градском одбору Демократске странке Чачак

 

Гост Градског одбора Демократске странке Чачак у петак 18.12.2015.године биће Наташа Вучковић, потпредседница Демократске странке и шефица Посланичке групе Демократске странке у Народној скупштини Републике Србије.

Тема је представљање Изборног програма Демократске странке. Састанак почиње у 18 часова.
Наташа Вучковић


Видимо се !

 

                                                    Информативна служба Градског одбора Демократске странке Чачак

Опширније

Андрић најурен из Демократске странке !

 

Градски одбор Демократске странке синоћ је искључио из својих редова Драгана Андрића одборника ове партије у Скупштини Града.

 

 

Као разлог се наводи поступак Андрића који је непоштујући одлуку странке, дао кворум владајућој већини на последњој седници скупштине града.

 

Његов поступак оцењен је као лични чин који је у супротности са политиком ГрО ДС Чачак која, како кажу, нема ништа заједничко са странкама на власти, које у дужем временском периоду уништавају град.

 

 

Опширније

Андрић наставио агонију нашег града

 

Поводом дешавања на последњој седници Скупштине града Чачка, одржаној у петак 11.децембра 2015.године,

Градски одбор Демократске странке Чачак доставио је нашој редакцији следеће саопштење, које преносимо у целости :

 

Градски одбор Демократске странке Чачак најоштрије осуђује поступак свог досадашњег одборника професора  Драгана Андрића ( у даљем тексту : XY) који је на последњој одржаној седници Скупштине града Чачка дао кворум владајућој већини и на тај начин директно утицао да се настави агонија нашег града, са једном од најнеспособнијих локалних власти на територији Републике Србије. Својим гласом XY је дигао руку и за то да Чачак настави да систематски пропада. У исто време, дизањем руке  XY је понизио све оне гласаче Демократске странке који су свој глас дали странци а не њему и који апсолутно ништа немају заједничко са странкама које у дужем временском периоду уништавају наш град.

 

Да ствар буде апсурднија у објашњењу своје одлуке, XY је навео да је један од разлога и излазак Борка Стефановића из Демократске странке.Господин Стефановић је вероватно  веома поласкан због овог потеза професора и помоћника директора  чачанске гимназије  али ипак ствар треба назвати правим именом. Истина је само да актуелна чачанска власт тргује запослењима у организацијама и установама чији је и оснивач, па је то понуда коју XY није могао да одбије. Све у име усвајања буџета и функционисања града, а у ствари за повећања броја запослених на буџету из његове породице.

 

Демократска странка, као странка цивилизованих људи, са традицијом дужом од 25 година, поштује Закон о Локалним изборима и чињеницу да је одборник власник мандата. Али не прихвата елементарно вређање разума и трговину на терет грађана Чачка у име обезбеђивања кворума. С тим у вези  и  јавно позивамо XY да врати одборнички мандат странци.

 

Информативна служба ГрО ДС Чачак

 

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...предузимљив, зна како ће решити проблем. Да би то постигао, демократа је у току, интересује се и информише о свим начинима за решавање проблема.