Вести

Пајтић: Вучићу опада популарност, биће избора

 

Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да верује да ће локални, покрајински и парламентарни избори бити одржани у исто време.

Председник Демократске странке Бојан Пајтић у емисији ОКО на Радио-телевизији Србије (Фото: РТС You Tube)

 Он је, гостујући на Радио-телевизији Србије, казао да верује да ће бити одржани и парламентарни избори, јер је председник Владе Србије Александар Вучић свестан да му популарност опада из дана у дан, и додао да локални избори не могу бити организовани пре априла.

"Није могуће по Уставу организовати изборе пре априла на локалу. Ако хоћемо правну државу, онда не може реч Александра Вучића или Бојана Пајтића бити јача од Устава и закона", казао је Пајтић.

Бојан Пајтић је казао да је Србија у региону међу најгорим државама по питању економског раста, а да Телеком Србије треба продавати "само ако кућа гори".

Он је додао да ће ДС, након што је Уставни суд оценио да је одлука о смањењу пензија у складу са Уставом, покренути поступак пред Европским судом за људска права.

Говорећи о манифесту који је написао потпредседник ДС-а Борислав Стефановић, Пајтић је рекао да ДС ради на изради јединственог програма и да ће и сам изнети неке идеје о програму странке и да верује да ДС треба да "заузме више леви курс".

Упитан о могућим коалицијама након избора и односима са Лигом социјалдемократа Војводине и Странком војвођанских Мађара, Пајтић је казао да они своја колебања и промену партнера треба да објасне својим бирачима, али да ће највероватније заједно морати да се "боре" по различитим питањима.

Говорећи о односима у региону, посебно од почетка мигрантске кризе, Пајтић је рекао да се показало "да регион није стабилан, како смо последњих неколико година слушали".

Он је додао да је важно да Србија покаже да постоји потреба за добрим односима у региону и оценио да је садашња власт, "људи који су ратовали 1990-их, макар променили реторику".

Опширније

МУП ухваћен у лажи

 

Након што је Министарство унутрашњих послова у служби Српске напредне странке јуче у неколико наврата демантовало да су њихови припадници били у просторијама Градског одбора Демократске странке Београд, Демократска странка прослеђује медијима снимке са сигурносних камера из улаза зграде у којој се налазе просторије Градског одбора ДС Београд, као и из просторија Градског одбора ДС Београд, на којима се јасно види како припадници МУП-а улазе у наше просторије

Након што су неколико пута одбили да приме пријаву скупа и обмањивали јавност тврдећи да то није случај, након што су улазили у просторије ДС-а, обмањивали јавност тврдећи да то нису урадили, појединци у МУП-у који на такав начин срозавају своју професију и брукају полицију морају знати да је то што раде злоупотреба полиције, њено бацање под ноге Српске напредне странке и да ће за такво противзаконито понашање одговарати. 

Опширније

Pored smene traži se i odgovornost !

 

 

I Gradski odbor Demokratske stranke podržao je inicijativu za smenu direktora Javnog preduzeća Gradac Nebojše Jovanovića za čiji rad se vezuje nekoliko krupnih afera. Kao i ostale stranke opozicije, tako i demokrate, pored smene, traže i utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su garantovali za njega ili nisu adekvatno reagovali prilikom saznanja o štetnim ugovorima koje je ovo javno preduzeće sklopilo.brajovic-2

 

 - DS je u samom startu ukazivalo na problem koje stvara direktor JP Gradac. Ukazivali smo na probleme koje je lošim rukovođenjem JP Gradac stvorilo gradu Čačku, kako finansijske tako i svake druge prirode. Apsolutno smo za poštovanje zakonskih procedura, ali nismo samo za smenu već tražimo i odgovornost.  Zahtevamo jasan odgovor ko je kriv za sve ovo. Imamo saznanja da su svi stariji inspektori sa stažom i integritetom otišli na odmor zbog slučaja Klauđerica. Moramo sistemski da rešimo problem i da se ubuduće ne dešavaju takve zloupotrebe. Insistiramo na odgovornosti - poručio je predsednikGradskog odbora DS Dragan Brajović.

Опширније

Одмах да се седне за сто

 

Председник Демократске странке Бојан Пајтић позвао је данас Хрватску и Србију да одмах седну за сто и да се договоре поводом ситуације на граничним прелазима, наводећи да је невероватно да СНС чак и у тој ситуацији проналази времена да се бави демократама.

 "Одмах да се седне за сто. Разговор, а не свађа. Договор, а не конфликт", поручио је Пајтић у писаној изјави медијима.

Уз напомену да цела ситуација на граничним прелазима са Хрватском подсећа на деведесете, лидер демократа каже да је очито да смо далеко од толико пута помињаног регионалног помирења.

"Одмах да се седне за сто. Разговор, а не свађа. Договор, а не конфликт", поручио је Пајтић у писаној изјави медијима.

Уз напомену да цела ситуација на граничним прелазима са Хрватском подсећа на деведесете, лидер демократа каже да је очито да смо далеко од толико пута помињаног регионалног помирења.

"Узајамне блокаде штете и Србији и Хрватској. Стиче се утисак да политичари обе земље користе ситуацију за убирање политичких поена, а штету ће опет платити грађани и привреда", каже Пајтић и додаје да је невероватно да СНС чак и у таквој ситуацији проналази времена да се бави ДС, уместо решавањем горућег проблема.

Пајтић невероватним сматра и да СНС "има довољно образа да окривљује ДС за проблем који ДС нити је могла пороизвести, нити је икада подржала блокаду Србије од стране Хрватске".

бојан пајтиц дс

Опширније

СДС и ЛДП не могу бити партнери ДС-а

 

Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је данас да не страхује од евентуалне коалиције Социјалдемократска странка и Либерално демократска партија, те да те странке не могу бити коалициони партнери демократама на изборима и да са њима није о отме разговарао.

"Уласком у такву коалицију ми бисмо им донели гласове, а они би сутра подржавали СНС и Вучића", рекао је Пајтић у изјави новинарима у Крагујевцу, где је присуствовао поновном постављању спомен плоче Зорану Ђинђићу, након што је претходна украдена.

http://www.rtv.rs/sr_ci/politika/slike/2015/06/22/bojan-pajtic-ds-vlada-u-senci_660x330.jpg

На питање новинара да ли страхује од коалиције СДС-ЛДП и може ли она да угрози ДС, Пајтић је рекао да не страхује, као и да га не интересују странке које нису у власти.

"Те странке месецима износе тезу да Александру Вучићу треба помоћ и подршка, иако је његова власт у претходне четири године погубна у социјалном, економском, демократском и сваком другом смислу", рекао је Пајтић.

Он је додао да ДС опозиционим партнерима сматра оне странке које учествују у протестима демократа широм Србије и које су, како је рекао, у стању да се супротставе Вучићевом режиму, међу којима је и Заједно за Шумадију, чији је лидер Верољуб Стевановић.

На питање да ли ће избори бити на пролеће или раније, Пајтић је рекао да владајућа коалиција непрестаним лицитирањем око одржавања избора скреће пажњу са социјалних и економских тема.

 

                                                        Информативна служба Градског одбора Демократске странке Чачак

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...искрени борац за социјалну правду. Свака неправда и свако угрожено право га одмах покрену на акцију. Његови суграђани сматрају га најбољим адвокатом својих интереса.