Вести

Седница Главног одбора Демократске странке

 

Седница Главног одбора Демократске странке, одржаће се у недељу, 30. августа 2015. године, са почетком у 12 часова у великој сали Општине Смедеревска Паланка, ул. Вука Караџића бр. 25 у Смедеревској Паланци.

Предлог дневног реда седнице Главног одбора ДС је: 

1. Извештај о раду Странке 

2. Усвајање Правилника о поступку утврђивања листе кандидата за посланике и одборнике 

3. Извештај о раду Извршног одбора

4. Припрема за предстојеће изборе

5. Питања и предлози 

 

 

 

Опширније

Пајтић: ДС од недеље у предизборној кампањи, идемо "од врата до врата"

 

 

Демократска странка ће од недеље практично ући у предизборну кампању за изборе који би требало да буду одржани почетком идуће године, изјавио је данас лидер ДС Бојан Пајтић.

 

Он је на конференцији за новинаре рекао да избори одговарају и Србији и ДС и да је важно да буду расписани по Уставу и закону, али и да Влада Србије поднесе оставку.
 

Пајтић нагласио да је ДС спремна за изборе и да ће у недељу на Главном одбору формирати изборни штаб и да ће он бити шеф "свих кампања".
 

Према његовим речима, важно је да Влада Србије поднесе оставку, јер су, како сматра, четворогодишњу владавину Александра Вучића обележили бахатост, аматеризам, насилништво, социјална и економска пропаст.
 

"Важно је да дође до промена", поручио је Пајтић и навео да ДС раније улази у преизборну кампању јер, како је рекао, када избори буду званично расписани "пратићемо риалити шоу Александра Вучића 24 сата, а биће мало медијског простора за опозицију".
 

Он је рекао да ће се кампања ДС базирати на непосредној комуникацији са грађанима и кампањи "од врата до врата".

Опширније

Добра одлука ако буде ванредних републичких избора

 

Председник Покрајинске владе и председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да је најава премијера Александра Вучића о могућем расписивању превремених републичких избора "једна од ретких добрих одлука" Владе Србије.

- Ако је одлука премијера Александра Вучића да поднесе оставку и иде на ванредне републичке изборе коначна, то је једна од ретких добрих одлука републичке владе, рекао је Пајтић за Радио-телевизију Војводине.

Он је оценио да ванредни избори, трећи по реду у последње четири године, Вучићу служе за то да се на неки начин "избегне подношење рачуна" и додао да ће ДС инсистирати да Вучић и његова влада поднесу рачуне.

- Режим потцењује и нерасположење грађана, али и веома лоше оцене које даје и Светски економски форум истичући да је српска влада једна од десет најнеефикаснијих влада на свету. Једноставно, показало се да је влада веома лоше радила и веома ће бити изненађени на тим ванредним изборима, рекао је Пајтић.

 

Информативна служба Градског одбора Демократске странке Чачак

Опширније

Бестидна лаж, Г.И. нова жртва режима

Одбор ДС из Новог Сада сматра да је бестидна лаж да је Г.И, ухапшен под сумњом да је писао графите против Бојана Пајтића признао да је писао те графите.

У саопштењу се наводи да је ухапшени нова жртва режима.

Новосадске демократе наводе да окривљени Новосађанин јесте дугогодишњи члан те странке, али да је све остало "или потпуно измишљено или тек полуистинито".

"Нетачно су наведени и његови иницијали и година учлањења у ДС, а кључна тврдња Вучићевог министра - она по којој је окривљени тобож сам признао да је исписивао графите 'Смрт Пајтићу' - бестидна је лаж", пишу демократе.

Подсећају на изјаву адвоката окривљеног да је ухапшени полицији дао управо супротну изјаву, односно да је негирао то што му се ставља на терет.

"Зато је Г.И. сада стављен у притвор, како би Вучићева полиција добила време да припреми 'доказе' за лажне оптужбе или 'убеди' окривљеног да призна кривицу, а пропагандна машинерија СНС прилику да на себи својствен простачки начин облати ДС", кажу из ДС.

Уз напомену да не постоји правни основ за задржавање ухапшеног у притвору, демократе кажу и да је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић "напрасно открио“ и дрогу у његовом новчанику и тако имплицитно признао како нема никаквих доказа за своје тврдње о графитима.

Кажу и да власт од 2012. године спроводи сталну кампању блаћења политичких противника која се сада очито појачава у циљу даљег подизања политичких тензија у Новом Саду и Војводини.

СНС жели по сваку цену да изнуди превремене локалне и покрајинске изборе, рачунајући да ће на тим изборима победити по "рецепту" који су већ користили и тестирали у Врбасу, Оџацима, Мионици и свим другим местима у којем су у међувремену избори били одржани, наводе демократе.

"Насиље, киднаповање, пребнијање политичких противника, претње, уцене, хапшења, батинашки одреди и све остало што смо већ видели широм Србије, сада се спрема за велико финале у Новом Саду и Војводини, јер су се Вучићеве фаланге већ улогориле у покрајини", пише у саопштењу.

Опширније

И Чачак смањује број одборника ?

 

 

Председник Градског одбора ДС-а у Чачку Драган Брајовић подсећа да је ова странка још пре пар година предложила да се смањи број одборника у Скупштини града, а све са циљем ефикаснијге рада али и уштеда.

- Сматрамо да би Скупштина града радила ефикасније са мањим бројем одборника. Предлагали смо да се смањи број одборника са 75 на 50, и да је то оптималан број. На тај начин смањили би трошкове рада Скупштине. Такође, тражили смо да се материјал за седнице Скупштине града достављају у електронском облику. Мислимо да са овим изборним законом, не би били оштећени, нарочито ако видимо да одборници владајућих странака само фигурирају у скупштини, нико се не јавља за реч, и представљају гласачку машину дижући руку, објашњава Брајовић, подсећајући на предлог ДС-а да се промени изборни систем, и да уместо пропорционалног имамо већински или двокружни већински систем.

- Сада поједине странке сакривају своје одборнике, сакрију чак и име кандидата за градоначелника. То је случај Нове Србије где је садашњи градоначелник био чак седми на листи. Гласачи су оштећени, каже Брајовић.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...предузимљив, зна како ће решити проблем. Да би то постигао, демократа је у току, интересује се и информише о свим начинима за решавање проблема.