Вести

Нове поделе у друштву

 

Чињеница да је рехабилитован четнички командант Драгољуб Михаиловић само је логична последица чињенице да је четнички војвода Томислав Николић изабран за председника Србије.

Демократска странка је настала да би се супротставила комунистичком једноумљу, самовољи властодржаца и укидању људских права и слобода, а од свог настанка баштини истинске антифашистичке вредности. Због тога сматрамо да ће јучерашња одлука о укидању пресуде дубоко поделити и иначе подељено друштво у ком се политичке разлике претварају у борбу на живот и смрт, а насиље због политичких разлика постаје наша свакодневница.

 

Демократска странка Чачак

Опширније

Европска унија да осуди медијски мрак у Србији

 

Председник Демократске странке Бојан Пајтић учествовао је на Конференцији о Западном Балкану у организацији Партије европских социјалиста у Софији.

У свом обраћању Пајтић је нагласио да данас влада атмосфера страха у Србији јер власт апсолутно не толерише било какву критику без обзира да ли долази од новинара, опозиције или независних институција. У последње три године укинуте су утицајне политичке емисије, отпуштени новинари, пребијани и затварани политички противници СНС-а и због тога је у Србији ситуација са људским правима драстично погоршана. Бојан Пајтић је упозорио да ће, судећи по случају Омбудсмана који пролази кроз режимски медијски линч, свако ко данас режиму у Београду постави питање које му се не свиђа проћи на исти начин.

Европска унија може да учини много више од онога шта данас видимо као реакцију на медијски мрак а то су два-три пасуса у годишњем Извештају о напретку. Потребна је јасна и много бржа акција како би се спречила даља радикализација физичког насиља и говора мржње у политичком животу.

Председник Демократске странке је критиковао поједине представнике Европске уније који похваљују, само њима видљиве, реформе Александра Вучића на рачун подршке имплементацији Бриселског споразума због чега неки у Европској унији прећуткују право стање ствари у Србији.

Бојан Пајтић је поздравио слање мисије Европског парламента за људска права у Србију у јуну и исказао пуну солидарност са Социјадемократским савезом Македоније у њиховим изазовима који су у много чему слични са изазовима испред Демократске странке.

 

                                                                                                 Демократска странка Чачак

 

Опширније

Демократска странка има већи рејтинг од Спс !

 

Демократска странка има већи рејтинг од социјалиста, а поред њих и напредњака цензус би прешла и Српска радикална странка, показује истраживање које је спровела Нова српска политичка мисао(НСПМ).

 

Истраживање је спроведено од 10. до 22.априла теренском анкетом, на репрезентативном узорку од 1200 пунолетних грађана Србије.

 

                                                     Информативна служба Градског одбора Демократске странке Чачак

 

 

 

Опширније

На чему сте ?

 

Информативна служба СНС издала је саопштење у којем тврди да ДС жели да убија на улици. Помиње се украјински сценарио, нереди и насиље на улицама. Умне главе Информативне службе СНС потом закључују да јасно виде план Демократске странке да изазове немире и хаос у Србији.
 
Тим поводом, Демократска странка моли инспекторе Одељења за сузбијање наркотика Полицијске управе Београд да посете Информативну службу СНС и потом грађанима Србије одговоре на питање које све нас већ дуже време мучи: на чему су ти људи?

 

Демократска странка Чачак

 

 

Опширније

Ђурђевдан - слава Демократске странке !

Градски одбор Демократске странке у Чачку данас је обележио крсну славу Ђурђевдан под мотом, "Сви смо ми пре свега Чачани". Ове године домаћин славе био је Јован Кецовић, члан месног одбора Младост, који је славу предао Мићу Масалу, члану месног одбора Кулиновци.

Председник ГрО ДС Чачак др. Драган Брајовић изјавио је да " ако пођемо од становишта да смо сви ми пре свега Чачани, па тек онда чланови и симпатизери политичких странака, онда је неспорно да ће град кренути путем опоравка и напретка. Дс је увек подржавала добре резултате, без обзира ко их је направио.Дс је странка са традицијом и нескривеним потенцијалом, која ће и у наредним годинама наставити да се бори за болји и успешнији Чачак а самим тим за болју грађанску Србију, државу свих нјених грађана".

Осим чланова и симпатизера Дс, обележавању Ђурђевдана присуствовали су и представници градских управа, јавних градских предузећа и политичких странака.

 

Демократска странка Чачак

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...искрени борац за социјалну правду. Свака неправда и свако угрожено право га одмах покрену на акцију. Његови суграђани сматрају га најбољим адвокатом својих интереса.