Вести

Наградна игра Дс Чачак - Погодите име бар једног градског већника !

 

Povodom dešavanja na poslednoj sednici  Skupštine grada i utvrđivanju prakse koja je nezabeležena u bilo kom parlamentarnom sistemu da lica imenovana za najodgovornije funkcije u gradu ne podnose izveštaje o svom radu a u isto vreme bezobzirno uzimaju mesečne prinadležnosti koje im se redovno isplaćuju što građane Čačka košta  oko 60 hiljada eura na godišnjem nivou, bez dnevnica za službena putovanja koja su najčešće u inostranstvu, Gradski odbor Demokratske stranke u Čačku izdaje sledeće saopštenje :

Da stvar bude još ozbiljnija tog dana smo od članova Gradskog veća čuli zaista mnogo – od toga da nisu znali  formu kako treba napisati izveštaj, da nisu znali parametre koji se vrednuju, da oni nisu ministri  i da nemaju nikakva  ovlašćenja, da ne raspolažu parama, do toga da jednostavno nisu hteli da pišu izveštaj(?!).

 

Doživeli smo tog 30.aprila da nam  loši đaci drže predavanja, da nam pričaju o poštenju, da nas pozivaju na crtu da se odmerimo sa njima i pokažu koliko su bolji od nas. Kao da građani ne znaju ko je i koliko uspešan, ko je regularno stekao diplomu, ko se dokazao  u poslu poštenim radom, ko ugrađuje polovne delove a naplaćuje ih kao nove,  ko  gradi objekte bez građevinske dozvole…

 

Poražavajući je podatak da članovi Gradskog veća koji su i najodgovorniji za katastrofalno stanje u našem gradu ne snose apsolutno nikakvu odgovornost jer u protekle tri godine nisu učinili ništa da unaprede kvalitet života naših sugrađana u Čačku. Umesto izveštaja o (ne)radu prinuđeni smo da slušamo časove demagogije stručnjaka opšte prakse za čije imenovanje isključivu odgovornost snosi gradonačelnik i skupštinska većina, čija je jedina ambicija bila stranačko uhlebljenje svojih  vojnika. To što je Čačak danas po svim egzaktnim ekonomskim kriterijumima na dnu gradova i opština u Srbiji i što je kvalitet života čačana danas na nivou palanki na jugu Srbije njih ne interesuje.

 

Zato i pozivamo sugrađane da pokušaju da se sete i jednog člana Gradskog veća, njegovog resora i rezultata koje imao u protekle dve godine i neka nam odgovore pošalju putem naloga Demokratske stranke Čačak na društvenim mrežama. Najkompletnije odgovore očekuju nagrade a od nas i javno priznanje da ovo ipak nije najnesposobnija vlast u istoriji Čačka.

 

Опширније

“Јер нам је непријатно колико нам је добро…”

Поводом три године катастрофалне власти Владе Републике Србије, Демократска странка организује велики митинг 25.априла у Београду. На митинг позивамо све грађане Чачка који су против тога да се Србија претвара у друштво у коме се :

-         легализује диктатура једног човека и једне странке

-         укидају слободе

-         власт своди на најгоре и најлошије

-         награђују најзначајнијим функцијама у држави људи са сумњивим образовањем

-         уништава српска економија

-         трошкови штедње сваљују на леђа грађана

-         инкорпира највећи дефицит у Европи

-         плате и пензије смањују

-         стандард грађана драстично смањује

-         јавни дуг повећава најбрже у Европи

-         Србија задужује за два месеца више него за претходних дванаест година

-         драстично увећава незапосленост и запошљавају само страначки кадрови

-         тајним уговорима распродају ресурси земље

-         уводи “ стелт технологија’’, гради се свуда а нигде ничег нема

-         режим и физички угрожава своје политичке противнике и шаље батинаше на скупове политичких неистомишљеника

-         цензуришу медији и укидају емисије 

 

Демократска странка у Чачку позива чланове, симпатизере и све грађане Чачка који слободно мисле и говоре, деле идеје Демократске странке и виде да режим Александра Вучића води Србију у пропаст, да нам се тог дана придруже. Докле год постоји Демократска странка нико не може бити диктатор и нико не може укинути слободу.

Сви детаљи организованог одласка на митинг 25.априла биће накнадно саопштени.

 

Информативна служба Градског одбора Демократске странке Чачак

Опширније

Ако Вам је добро онда ништа !

Поштовани суграђани,

Демократска странка  25.априла са почетком у 16h на Тргу Републике у Београду организује велики митинг против Владе Александра Вучића.

Ако Вам је доста - празних обећања да ће нам за неколико година бити боље

                              - смањења плата и пензија и штедње на терет најсиромашнијих

                              - страначког запошљавања и бахатости

                              - медијске цензуре

                              - политичких хапшења и пребијања

                              - свакодневних ситуација у којима се вређа интилегенција грађана...         

Придружи нам се !                               

Градски одбор Демократске странке Чачак организује бесплатан превоз свих незадовољних суграђана актуелним режимом.

Пријаве и више информација можете добити сваког радног дана у просторијама Демократске странке Чачак, улица Краља Петра I 7/1,од 11-13h или путем телефона 341-707 и 227-087. Такође, пријављивање се врши и путем е маила cacak@ds.org.rs и на web страници градског одбора cacak@ds.org.rs, као и путем званичних налога на друштвеним мрежама: facebook.com/dscacak; twitter.com/CacakDs; Google + Demokratska stranka Čačak.

 

Информативна служба Градског одбора Демократске странке Чачак

Опширније

Уђеш, изађеш ...

Поводом најава у медијима о (не) изласку локалног одбора (повереништва, стечајне управе) српске напредне странке у Чачку, градски одбор Демократске странке у Чачку инсистира на томе да се престане са медијским манипулацијама и да функционери напредне странке поднесу извештај о свом (не) раду у протекле три године. Невероватно је да странка која сноси највећу одговорност за катастрофално стање у нашем граду до 15h је у власти а након тога изигравa опозицију самој себи. Уместо скривања иза рејтинга председника Владе, функционери напредне странке треба да јавности и грађанима Чачка објасне зашто је Чачак једини град у Србији у коме нема инвестиција и нових радних места, зашто је највећи успех отварање јавне чесме и зашто су у Чачку млади само током празника? Уместо тога, сведоци смо манипулација о наводном опозиционом деловању и то када је већ свима јасно да ће убрзо бити локални избори. Јасна је намера да се покушава заташкати сопствени нерад и велика одговорност за стање у Чачку. Ниједно предизборно обећање није испуњено, осим смањења плата и пензија и страначког запошљавања. Чачак је данас град са најлошијим економским показатељима у Србији, град без привреде, град кога су економски престигле чак и друге општине у Моравичком округу, попут Горњег Милановца и Ивањице. С обзиром на наведено, захтевамо од функционера напредне странке да поднесу извештаје о раду у извршној власти као и директора ЈП именованих испред ове странке. Тим пре што је Чачак једини град у Србији у коме представници извршне власти не подносе извештаје о свом (не) раду иако је то њихова обавеза.

Истовремено, наводимо и резултате анкете  коју је градски одбор Демократске странке у Чачку покренуо пре два месеца. Преко 1200 грађана Чачка је подржало нашу акцију, гласајући путем интернет странице Демократске странке у Чачку, путем званичне FB странице и twitter налога. Преко 80% анкетираних је истакло проблем недостатка инвестиција и радних места,  питање инфраструктуре и питање отварања Универзитета у Чачку. Основна идеја је била да се у дефинисању проблема постигне што већи консензус грађана Чачка о приоритетима у наредном периоду, а да то не буде само произвољан став странака у власти, који су успели да доведу Чачак у категорију неразвијених градова и општина у Србији. Добијени подаци су потпуно легитимни, међутим јасна је чињеница је да су грађани Чачка искључени из свих облика одлучивања и да их локална власт уважава само када је изборна кампања.

 

Информативна служба Градског одбора Демократске странке Чачак

Опширније

Годишњица убиства премијера Ђинђића

Градски одбор Демократске странке у Чачку обележио је данас 12. годишњицу од убиства премијера Србије и председника ове партије, Зорана Ђинђића. “Не желимо да заборавимо човека који је дао живот за бољу Србију и извеснију будућност младих, залагао се за равноправност свих грађана и био велики борац за демократију”, казао је за ГЗС председник ГрО ДС, др Драган Брајовић.

Коментаришући данашњи поступак чланова Владе који су положили венце на место Ђинђићевог убиства, он је рекао да је то чин вредан поштовања и да би требало да буде нормалан поступак у протоколу понашања свих државника.

Са друге стране, изјаву Војислава Шешеља да ће послати глогов колац на Ђинђићев гроб, оценио је као недостојну цивилизованог друштва.

“ДС није урадила све оно што је Ђинђић замислио, нешто јесте, али је много тога остало. Истрајаћемо на путу демократије, борбе за слободу мишљења и против владавине једног човека. У последње време смо се консолидовали, а формирање владе у сенци показује да партија не размишља краткорочно, већ је окренута будућности, због чега очекујемо добар рад и резултате у наредном периоду”, изјавио је Брајовић.

Он је подсетио да су протеклог викенда одржани избори унутар Градског одбора ДС у Чачку, на којима су изабрани председник и 24 члана бираног састава ГрО. Брајовић је остао на челу странке у граду на Морави, а ускоро ће бити конституисани остали органи.

“У наредном периоду представићемо платформу на којој ће се заснивати наш рад у граду. Она неће бити усмерена само на локалне изборе који следе, већ на дуже раздобље”, закључио је др Брајовић.

 

Информативна служба градског одбора Демократске странке Чачак

 

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.