Вести

Гордана Чомић у Чачку !

 

Гордана Чомић у Чачку,


18 часова Уживо емисија на ТВ Телемарк,


19-21 часова Трибина, Мз Палилула - Форум жена Демократске странке Чачак,


Видимо се !


Ваша Демократска странка Чачак

Опширније

Глас вође или избор тајкуна

У сусрет локалним изборима остаје нејасно ко је кандидовао човека који се већ представља као будући градоначелник Чачка, 

наводи се у саопштењу Градског одбора Демократске странке и поставља питање да ли је то свемоћни премијер или је то локални тајкун коме до потпуне приватизације Чачка остаје да приватизује градску власт? Да ли су удружења привредника подржали Милуна Тодоровића или његовог газду?

"Заиста невероватно звучи податак да се као спасилац Чачка појављује човек чији је газда директно заслужан за неуспешне приватизација у нашем граду и захваљујући коме у нашем граду раде још само коцкарнице и кладионице. Све друго је уништено, а радници без икакве егзистенције остали на улици. Град се претворио у паланку из које сви одлазе, без икакве перспективе", пише у саопштењу ДС.

Кандидат локалних напредњака се појављује као пироман који гаси пожар, сматрају демократе и додају у прилог томе чињеницу да је око себе окупио још контроверзније бизнисмене препознатљиве у Чачку по сумњивим пословима у ауто индустрији, малверзацијама у Фабрици резног алата, Косовско-метохијској банци...

"Управо захваљујући њиховим активностима Чачак је данас град у власништву једног човека, град који се по свим економским карактеристикама сврстава у категорију неразвијених градова и општина и ако је пре 20 година био симбол привредног чуда. Највише захваљујући тој интересној групи у Чачак већ 20 година не сме да дође ниједан страни инвеститор који би отворио и једно ново радно место. Последњи пример је покушај довођења страног партнера у Фудбалски клуб Борац, чијим би доласком један од симбола нашег града финансијски постао потпуно стабилан без икаквих оптерећења по градски буџет. И то је спречено, јер је локални газда бацио око на клуб и стадион", истичу у ДС.

Додају да се све ове активности годинама дешавају уз подршку и благонаклоност Велимира Илића тако да су њихови тренутни сукоби исценирани и представљају само локално позориште до завршетка избора.

"Дан после поново све може бити по старом јер такво понашање овим људима није страно, а посебно Илићу", констатују демократе.

Грађанима поручују да не дозволите да на локалним изборима 24. априла победи организација чији је једини циљ да се заштите финансијски интереси локалног олигарха који је успео и да некадашњу зграду Народног музеја претвори у сопствени стамбени простор.

Опширније

Демократска странка у Липници !

Демократска странка је у склопу предизборних активности у  суботу 16. априла посетила  Заблаће, Јежевицу, Кукиће, Мршинце и  Липницу где је   са мештанима разговарала о   проблемима на селу и пољопривреди. У разговору са узорним домаћинима  закључено је да постоји низ веома озбиљних проблема који живот у овим срединама  чине све тежим.

Путна инфраструктура је у веома лошем стању, проблеми са пијаћом  водом стално присутни, аутобусних линија је све мање, а сеоски путеви без осветљења су застрашујућег изгледа у вечерњим сатима. Локална власт није санирала   последице поплава  које су задесиле ова села, а како су избори веома близу  мудри сељани су свесни да се то неће ни десити јер  кажу да их представници локалне власти  посећује само пред изборе тражећи подршку за још један мандат  а после тога их нигде нема.  Према њиховим исказима у лажним обећањима  убедљиво предњаче страначки прваци  Нове Србије.

ds l2

Чланови ресорног одбора за пољопривреду Демократске странке су у стручном делу посете  указали на неопходност укрупљавања поседа и заједничког наступа на тржишту  као битних чинилаца за  поправљање ситуације у пољопривреди на овом подручју. Планска и организована производња под контролом стручњака је од битног значаја за наступе на великим тржиштима, а улагања у прераду пољопривредних производа вишеструко би се исплатила.   Демократска странка у свом програму за пољопривреду на нивоу Србије ће   инсистирати на педолошким истраживањима у циљу избора  правих култура и повећању  приноса на одређеним  подручјима.  Оцењено је да су противградне заштите и системи наводњавања  такође веома битни за развој пољопривреде овога краја. 

У програму за пољопривреду Демократске странке никада неће стајати смањивање субвенција и регресирања дизел горива и ђубрива, већ само увођење нових подстицаја за унапређивање пољопривреде као највеће извозне шансе за Србију.

После обиласка наведених села у Липници је организовано представљање Радојице Курћубића кандидата за одборника на листи за локалне изборе број 5.– Демократска странка. Кандидат је доста исцрпно представио програм свога рада у локалном парламенту користећи дугогодишње искуство председника месне заједнице Кукићи и познавајући проблеме у селима које ће представљати. Истакао је спремност да сву своју енергију и знање уложи у напредак овог подручја. О кандидату су говориле његове комшије и пријатељи који су истакли да се ради о добром човеку, великом раднику и успешном пољопривреднику и да нема сумње да ће достојно представљати свој крај. Кандидат се на крају врло емотивно захвалио на поверењу које су му његови мештани указали рекавши да је то велика обавеза и одговорност за њега јер је подршка дошла од паметних људи и добрих домаћина.

Опширније

Телевизија Телемарк - Представљање изборног програма Демократске странке Чачак

Поштовани пријатељи,


Вечерас на регионалној телевизији Телемарк, емисија Оштрица, представљање Изборног програма Демократска странкe Чачак за локалне изборе 24.04.2016.године,


Говориће Драган Брајовић, носилац листе Демократска Странка Чачак и кандидати за одборнике у Скупштини града Чачка : Мирјана Миленковић и Драган Вучетић.


ТВ Телемарк вечерас у 21час.

Ваша Демократска странка Чачак

Опширније

Цигла за обећане инвестиције !

Изборни штаб Демократске странке поставио је данас у подне на Градском тргу, штандове на којима је дељен пропагандни материјал, а одржана је и мини конференција за штампу на којој је говорио Милун Петровић, потпредседник ИО ГО ДС у Чачку.

 

– Повод да се дDS-cigla-3анас окупимо на Градском тргу је ситуација да имамо градску власт која се међусобно оптужује. Једни на друге сваљују кривицу што је Чачак данас црна рупа на карти Србије. Овде инвеститори не долазе, а млади одавде беже. ДС као друштвено одговорна странка данас на тргу и испред Скупштине града, изводи један мали перформанс. Наиме, донели смо неколико комада цигли као поклон и подсетник градској власти шта су све обећали да ће у претходне четири године да изграде у Чачку. Да се подсетимо, то су затворени градски базен, нова зграда Библиотеке, Дом за стара лица и бројни пословни објекти који су требали да буду места у којима ће бити отворена нова радна места. Цигле ћемо оставити испред улаза у зграду локалне самоуправе, како би градски функционери у понедељак, када дођу на посао, могли да се подсете шта су све обећавали. Уједно то је и наш коментар на сва обећања која се сада у предизборној кампањи нашироко чују из појединих политичких опција, а која нису ништа друго до испразна обећања – рекао је Милун Петровић.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...поштен. Он у политици није због личне користи. Довољна награда му је што му људи верују и бирају га да их заступа у остваривању заједничких интереса.