Вести

Свети Сава, Кулиновци, Кључ - 18.04.2012.

 

 

М.З Свети Сава, М.З Кулиновци, М.З Кључ ; субота 18.04.2012. године

U оквиру предизборне кампање за опште изборе 6.маја 2012 године, листа „Избор за бољи живот-Борис Тадић” је наставила промоцију свог предизборног програма и кандидата за одборнике посетом месним заједницама Свети Сава, Кључ и Кулиновци  . Кандидати листе под редним бројем 1 на предстојећим локалним изборима за одборнике у Скупштини града Чачка из ових месних заједница су Предраг Благојевић, Зорица Величић, Драгослав Масал и Биљана Павловић.

Медијима се најпре обратила Зорица Величић, кандидат листе “ Избор за бољи живот-Борис Тадић” на наредним изборима из Кулиноваца ставом да “ је Чачак последњи град у Србији који нема Канцеларију за младе, као централну организацију задужену за младе на нивоу локалне самоуправе. Такође, Чачак нема ни Омладински културни центар, нема омладински парламент нити друге установе које би се ресорно бавиле младима и које би креирале омладинску политику на начин на који то раде у другим градовима у Србији. Последица системске небриге о младима у граду Чачку је одлазак младих у друге средине у потрази за бољим образовањем, запослењем...Зато је наш централни приоритет да задржимо младе у нашем граду, конкретним планом и програмом у наредне четири године који између осталог претпоставља да Чачак постане Универзитетски град како би млади у нашем граду стицали образовање, затим подстицање предузетништва и запошљавања, отварање у што краћем року свих установа које се баве младима како би млади људи у нашем граду директно учествовали у креирању политике која се нјих самих тиче. Зато позивам све младе у Чачку да изађу на наредне изборе и свој глас дају листи „Избор за бољи живот-Борис Тадић” као јединој која има конкретан програм и пројекте како да млади у нашем граду буду решење а не проблем као до сада.”

Медијима се затим обратила Биљана Павловић, кандидат листе “ Избор за бољи живот-Борис Тадић” на наредним локалним  изборима из М.З Кључ  ставом да “ је највећи проблем за становнике месне заједнице Кључ пружни прелаз, затим већи број мањих улица које нису асфалтиране које могу бити саниране малим средствима како би се довеле у стање инфраструктуре како и приличи једној градској месној заједници. Најболнија тачка становника овог насеља је спортски центар који има могућности да буде центар већег броја догађаја спортског и културног карактера. Нажалост, у претходне четири године спортски центар је потпуно руиниран, занемарено је његово одржавање као и одржавање околних зелених површина. Са друге стране привредни амбијент нашег града је у протекле четири године значајно угрожен, па се дошло у позицију да велики привредници из године у годину једва преживљавају. Зато је суштина да се у Чачку створе такви привредни услови у којима ће привредници и извозници имати могућности да отварају нова радна места.  Неопходна је подршка малим и средњим предузећима и породичним фирмама који ће бити кооперанти већим привредницима и извозницима”.

Присутнима се обратио и Предраг Благојевић кандидат листе “ Избор за бољи живот-Борис Тадић” на наредним локалним изборима из М.З Свети Сава речима “ да је основни проблем ове месне заједнице депонија. Такође проблем за житеље овог насеља је одсуство мини пијаце која је требала бити урађена још пре 15 година. Још 2007 године готово је пред потписивањем уговора било са Војском Србије да се обе касарне са око 25 ха земљишта купе а да град Чачак заузврат изгради 138 станова. Данас 2012 године имамо ситуацију да је купљен само дом војске који је коштао милион и по еура већ две године стоји закључан. Уместо тога, простор преко пута болнице на којима се налазе касарне је идеалан као локација за Дом за стара лица, спортске терене, базен затвореног типа и остали садржаје неопходних овом граду.”

Опширније

Алваџиница - 21.04.2012.

Алваџиница, субота 21.4.2012 године

U оквиру предизборне кампање за опште изборе 6.маја 2012 године, листа „Избор за бољи живот-Борис Тадић” је наставила промоцију свог предизборног програма и кандидата за одборнике посетом Алваџиници  . Кандидати листе под редним бројем 1 на предстојећим локалним изборима за одборнике у Скупштини града Чачка на Алваџиници су Мирјана Миленковић, Др Станиша Шиљковић, Мира Вулићевић, Наташа Костић и Љиљана Ћировић.

Медијима и присутним грађанима се најпре обратила Мирјана Миленковић речима “ да чињеница да на територији М.З. Алваџиница има пет кандидата за одборнике на листи „Избор за бољи живот-Борис Тадић” довољно говори о заинтересованости да се решавају проблеми грађана у овом насељу у Чачку. Уколико добијемо подршку грађана на наредним изборима можемо обећати конкретне мере и предлоге да се унапреди квалитет живота наших суграђана на Алваџиници.Најпре,  потпуно чишћење Лозничке реке и сарадња са надлежним локалним јавним предузећима да се обезбеде услови да река остане чиста да никада више не буде у стању у каквом је данас, јер нико од нас не жели да живи поред депоније смећа. Такође, приоритет је одржавање зелених површина у нашој месној заједници као и решавање проблема паркирања. У наредном периоду посветићемо пажњу  и одржавању фасада на руинираним зградама конкуришући за средства из различитих извора финансирања. Оно што не обећавамо у овој изборној кампањи је асфалт, јер то није једини начин да се унапреди живот наших суграђана. Акценат мора бити на програмима запошљавања, па је добар пример недавни  конкурс који је расписао Техничко ремонтни завод Чачак и то за 96 нових радних места, како за високо стручне профиле тако и за кв раднике. Зато користим ову прилику да позовем све своје суграђана из М.З Алваџиница да изађу на изборе и да гласају за листу под редним бројем 1 „Избор за бољи живот-Борис Тадић”, јер имамо јасан план за четири много боље године за грађане Чачка.”

Медијима се обратио и Др. Станиша Шиљковић, кандидат листе „Избор за бољи живот-Борис Тадић” са Алваџинице речима “ да сам по други пут кандидат за одборника и већ сам био одборник у тадашњој Скупштини општине Чачак од 2004-2008 године. Резултати из тог периода су и данас очигледни. Уколико нам наредним изборима укажете поверење ми ћемо као одговорни људи стајати испред Вас и решавати конкретне проблеме грађана на Алваџиници”.

 

Опширније

Трбушани и Лугови - 17.04.2012.

Трбушани, уторак  17.април

U оквиру предизборне кампање за опште изборе 6.маја 2012 године, листа „Избор за бољи живот-Борис Тадић” је наставила промоцију свог предизборног програма и кандидата са одборнике посетом Трбушанима  . Кандидати листе под редним бројем 1 на предстојећим локалним изборима за одборнике у скупштини града Чачка испред овог месног одбора су Рајко Никитовић и Миливоје Павловић.

У обраћању медијима кандидат листе под редним бројем 1 на изборима 6.маја за одборнике у Скупштини града Чачка Рајко Никитовић навео је “ да је приоритет отварање осмогодишње школе и вртића јер Трбушани имају основну школу само до 4.разреда, која је у веома лошем стању, без ђачке кухиње и фискултурне сале. Последица тога је да велики број деце путује у Чачак како би наставили основну школу. Исти случај је са вртићем, па деца иду у вртић или у Пријевор или у Чачак. То су нам најважнији циљеви које морамо испунити. Поред тога, треба пуно радити и на инфраструктури у Трбушанима, нарочито путној јер је доста путева остало незавршено. Ово село је познато по одличним повртарима и фудбалском клубу, који постоји преко 7 деценија и који окупља велики број младих. Зато је неопходно посветити више пажње клубу и условима на стадиону, с обзиром на значај који има за младе из Трбушана а и шире”.

Медијима се обратио и Миливоје Павловић, кандидат листе “Избор за бољи живот-Борис Тадић” на наредним локалним изборима 6.маја из Трбушана речима “ да у Трбушанима има пуно тога што треба да се уради. Најпре завршити канализацију, поправити део путева који је оштећен приликом постављања канализације. Пажњу треба посветити и асфалтирању путева, нарочито на Дабића брду, од Фурнеха до Драгачевца, затим реконструкцији електромреже...”

 

Лугови, уторак  17.април

U оквиру предизборне кампање за опште изборе 6.маја 2012 године, листа „Избор за бољи живот-Борис Тадић” је наставила промоцију свог предизборног програма и кандидата са одборнике посетом Луговима  . Кандидат листе под редним бројем 1 на предстојећим локалним изборима за одборнике у скупштини града Чачка испред овог месног одбора је Бранко Лазовић.

Пред јако великим бројем житеља овог насеља, кандидат листе број 1 на наредним изборима 6.маја 2012 године за одборнике у Скупштини града Чачка Бранко Лазовић је истакао “ да нам је свима потребна подршка како би завршили посао 6.маја на изборима, захвливши се бројним присутним становницима Лугова. Ја сам одборник који је највише причао у скупштини, зато сам желео да кампању почнемо испред моје куће, фирме и воћњака како би грађани Чачка видели да ли оно што ми причамо је истина, да ли ми имамо часне и поштене намере и да ли нас сврставају у политичаре који мисле само о народу у току предизборне кампање ? На свом примеру показујем своју малу фирму, која ради 19 година. Пре три године када је почела криза, гледајући телевизију један сељак се јавио у програм и рекао “ Не може да се живи од једне жетве !” Дакле не може да се живи само од јабуке, морао је да посади крушку и брескву, свестан да када једно једно “изда” од другог могао да живи.  Тако сам се и ја одлучио да поред сопствене фирме почнем да се бавим и другим послом. На сопственом примеру желим да покажем шта се урадило у претходне три године. То је и порука грађанима Чачка да се мало боре за бољи живот, да ураде нешто и изађу из апатије да би се сутра могли надати неком бољем животу. У политици сам јер имам троје деце, ћерка треба сада да дипломира и наравно да се неће вратити у град Чачак јер нема где да се запосли. Зато се борим и тражим подршку грађана, никада до сада нисам молио своје суграђане да гласају за изборну листу на којој се налазим. Гласали су 16 година за политику која нас је довела ту где јесмо-до пропасти. Ја не желим да своју децу гледам преко скајпа него желим да моја деца , као и сва остала, остану у Чачку да се запосле и заснују породице. Зато молим грађане града Чачка да гласају за листу “Избор за бољи живот-Борис Тадић” а ми тврдим радићемо часно и поштено да вратимо углед града Чачка тамо где је и био.”

Присутнима се обратио и носилац локалне листе под редним бројем 1 Дмитар Поповић речима “ да се локална, републичка и глобална политика променила и да више није поента да се ради асфалт и инфраструктурни пројекти, нарочито у приградском и сеоском подручју, јер не доносе никакву вредност.  Искрено се надам да ћемо после 6.маја преузети одговорност за вођење нашег града, да ћемо посебну пажњу посветити партнерству јавног и праиватног сектора и да се створи економски амбијент да у Чачак дође бар једна инвестиција. Наш град има одличну перспективу, која добија на значају изградњом аутопута. Све снаге и ресурсе ћемо ставити у погон да град најпре доведемо у ред, да више не будемо таоци браће Илић и њихових неколико људи. Једноставно, више не смемо да дозволимо да нова србија влада у Чачку. Посебно су интересантни предизборни плакати “ Народ у срцу”, који ме више асоцира да су паре у њиховим џеповима.  Преузимање локалне власти подразумева веће подстицајне мере па нпр аграрни буџет ће се утростручити тим пре што једну трећину становништва чине људи који живе на селу. До данас су та издвајања била минорна. Буџет града се пуни из редова запослених, да би се то вратило ми морамо оспособити фирме да буду конкурентне на тржишту. Добар пример за то је Фабрика резног алата.  Дакле помоћ од малих породичних фирми до великих система. Сва наша енергија биће усмерена на то да се овај град најпре економски опорави , јасно је да овај град има сјајне ресурсе само их треба на прави начин употребити.”

Присутнима се обратио и кандидат за посланика у Скупштни Србије Др. Коста Милошевић ставом да “ је Влада Србије 2008 године дошла са идејом да нас што пре приближи Европској Унији и ту је највећи успех претходне Владе. Влада је била коалициона и ту је био највећи проблем, јер смо се често налазили у дилеми да ли је опасно довести у питање европску будућност Србије неизгласавањем појединих лоших законских решења наших коалиционих партнера. Суштина је да Демократска странка добије подршку на наредним изборима како би наставила пут европских интеграција како би Србија функционисала као модерна уређена земља.”

 

Опширније

Посета Пријевору и Трнави

Пријевор, субота 14.април

U оквиру предизборне кампање за опште изборе 6.маја 2012 године, листа „Избор за бољи живот-Борис Тадић” је наставила промоцију свог предизборног програма и кандидата са одборнике посетом Пријевору . Кандидат листе под редним бројем 1 на предстојећим локалним изборима за одборнике у скупштини града Чачка испред овог  месног  одбора је Ненад Поповић.

Кандидат листе “Избор за бољи живот-Борис Тадић” на локалним изборима 6.маја из Пријевора Ненад Поповић је рекао да “ месна заједница Пријевор има око 2000 становника и основни циљ је да се поспеши живот на селу. То пре свега значи унапређење пољопривредне производње, јер је Пријевор познат по узорним пољопривредницима, али и решавање проблема пласмана пољопривредних производа. То је наша највећа шанса да значајније побољшамо услове живота на селу. У наредном периоду ангажоваћу се и за мештане околних месних заједница попут Видове, Рожаца, Јанчића...Проблем у Пријевору је лоша путна инфраструктура, ради се канализациона мрежа, електификација села је у великој мери завршена. Пред нама је још пуно посла зато  позивам своје суграђане да изађу на изборе 6.маја  и гласају листу под редним бројем 1, листу “Избор за бољи живот-Борис Тадић”

Трнава и Трнавска Балуга, среда 11 април

U оквиру предизборне кампање за опште изборе 6.маја 2012 године, листа „Избор за бољи живот-Борис Тадић” је наставила промоцију свог предизборног програма и кандидата са одборнике посетом Трнави и Трнавској Балузи. Кандидати листе под редним бројем 1 на предстојећим локалним изборима за одборнике у скупштини града Чачка испред ових месних одбора су Милош Шекељић и Јелена Пријовић.

Кандидат листе “Избор за бољи живот-Борис Тадић” на локалним изборима 6.маја за одборнике у Скупштини града Чачка Милош Шекељић навео је “ да ће се борити за локалну самоуправу која је сервис свих грађана Чачка а не сервис једне партије. Залагаћу се за што бржу израду пројектне документације и канализационе мреже за месне заједнице Балуга и Виљуша, што је један од највећих проблема у овим насељима. Тим пре што нам је доста обећања локалне власти око овог проблема, која се само понављају из године у годину. Као одборник залагаћу се за изградњу спортског терена, на коме ће наша деца проводити своје време и водити здрав живот, јер смо једно од ретких села на територији града Чачка које нема свој спортски терен. Залагаћу се и за електрификацију поља чиме ће се значајно унапредити пољопривредна производња. Инсистираћу и на чишћењу дивљих депонија у приобаљу Мораве, којих је из дана у дан све више и то  због лошег рада комуналне и пољопривредне инспекције. Један од приоритета је и изградња путног правца Балуга Трнава, којој гравитира велики број становника. Зато позивам своје суграђане да изађу на изборе и гласају листу под редним бројем 1, листу “Избор за бољи живот-Борис Тадић”

Кандидат листе “Избор за бољи живот-Борис Тадић” на локалним изборима 6.маја из Трнаве Јелена Пријовић навела је “ да ће се као одборник залагати да Трнава добије вртић за децу узраста од 3-6 година и да деца предшколског узраста добију адекватне просторије.  Борићу се да се средствима републике изгради фискултурна сала за потребе основне школе. Осим тога, залагаћу се да Министарство пољопривреде и даље издвајају значајна средства за уређење атарских путева на сеоском подручју. Ове године је за ту сврху издвојено 12 милиона динара за сеоска подручја на територији града Чачка. Приоритет је подршка пољопривредним произвођачима, али не само средствима Републике Србије већ и из буџета града Чачка у виду бесповратне помоћи.”

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...знатижељан, комуникативан, дружељубив. Никад није равнодушан или уображен. Демократа је увек учесник, ретко само посматрач.