Вести

ДС број 1 у Чачку

Градски одбор ДС Чачак је први поднео листу кандидата "Демократска странка-Борис Тадић", која је управо и проглашена. На изборима који ће се одржати 6.маја, ова листа ће носити редни број 1.

Опширније

Демократска странка прва поднела листу кандидата за парламентарне изборе

Избор за бољи живот — Борис Тадић!Београд, 17. марта 2012. 

"Избор за бољи живот — Борис Тадић" 

Демократска странка поднела је Републичкој изборној комисији листу кандидата за парламентарне изборе "Избор за бољи живот — Борис Тадић" коју је својим потписима подржало 14.329 грађана. 

Демократска странка и странке окупљене на листи "Избор за бољи живот — Борис Тадић" грађанима ће понудити кредибилан план који ће омогућити отварање нових шанси за све наше грађане и представити листу одговорних људи који тај план могу да спроведу. 

Демократска странка је сигурна да ће грађани на предстојећим изборима, заказаним за 6. мај 2012. године, направити најбољи избор, избор за бољи живот, избор за сигурну будућност. 

Листа кандидата за парламентарне изборе "Избор за бољи живот — Борис Тадић" је заједничка листа састављена од странака са којима демократе деле исте вредности и програмске циљеве, странака са којима и у будућности желе да наставе процес европских интеграција, реформи и модернизације Србије. 

Листу "Избор за бољи живот — Борис Тадић" чине Демократска странка, Социјалдемократска партија Србије, Лига социјалдемократа Војводине, Зелени Србије, Демократски савез Хрвата у Војводини и Демохришћанска странка Србије. 

Информативна служба Демократске странке

Опширније

Редовна изборна Скупштина Регионалног Клуба Демократске омладине Централне Србије

Редовна изборна Скупштина Регионалног Клуба Демократске омладине Централне   Србије У недељу, 11.марта 2012.године у сали Скупштине града Крагујевца, одржана је редовна изборна Скупштина Регионалног Клуба Демократске омладине Централна Србија. Скупу је присуствовало око 300 омладинаца из Региона, млади из других градова и других политичких партија из Крагујевца, као и наше старије колеге. Редовној изборној Скупштини Регионалног клуба Демократске омладине Централне Србије у Крагујевцу присуствовало је и дванаест делегата Клуба Демокрaтсkе омладине Чачак.

Опширније

Помен Др Зорану Ђинђићу

У понедељак, 12. марта, обележава се девета годишњица од убиства првог демократског премијера Србије, Др Зорана Ђинђића.Поводом годишњице смрти Градски одбор Демократске странке Чачак организује шетњу кроз град и присутво помену који ће се одржати у чачанској цркви.

Др Зоран Ђинђић

Позивамо све чланове и симпатизере Демократске странке, као и свепоштоваоце Др Зорана Ђинђића, да заједно одамо почаст премијеру Србије, који је је 2003. г. убијен у атентату испред зграде Владе Србије. Скуп заинтересованих је у 11ч, у просторијама ГрО ДС Чачак, у Карађорђевој 15.

ГрО ДС Чачак

Опширније

Конференција за штампу 28.02.2012.

Danas je u prostorijama Demokratske stranke u Čačku održana konferencija za novinare na kojoj su učestvovali predstavnici čačanskih opozicionih stranaka i slobodnih odbornika u Skupštini grada Čačka. Predsednik demokrata u Čačku, Dmitar Popović, obavestio je javnost da je 27.02.2012.godine Predsedniku Skupštine grada predat zahtev za zakazivanje vanredne sednice Skupštine sa jednom tačkom dnevnog reda: Predlog odluke o razrešenju Gradonačelnika grada Čačka, gospodina Velimira Stanojevića. Popović je ovom prilikom rekao da je zahtev potpisalo 38 odbornika, što čini skupštinsku većinu, jer čačanska Skupština broji 75 odbornika. Na konferenciji je rečeno da je poslato pismo Gradskom odboru Socijalističke partije Srbije u Čačku u kojem se traži podrška odbornika SPS-a za smenu Gradonačelnika Stanojevića, ali da čačanski SPS nije odgovorio na ovu ponudu. Na konferenciji se moglo čuti i to da nezavisni odbornici koji su potpisali inicijativu za vanrednu sednicu, poslednjih dana trpe brojne pritiske od strane pojedinaca iz vladajuće većine Čačka. 
Predsednik Skupštine je dužan da po Poslovniku o radu Skupštine grada Čačka, zakaže sednicu u roku od 7 dana.
 
Опширније

Адреса одбора

Демократа

...цени стручност, прецизност и професионалност. Није аљкав, нити склон јавашлуку.