Вести

Глас за Демократску странку иде на право место !

Демократска странка (ДС) не верује у истинитост препуцавања између Милуна Тодоровића и Велимира Илића  и сматрамо да ће после избора доћи до уједињавања Српске напредне странке и Нове Србије на локалном нивоу, рекао је председник Градског одбора ДС Драган Брајовић.

Брајовић је додао да од 12 листа на локалном нивоу, имамо једну збуњујућу политичку ситуацију.

"НС је за ДС неприхватљиво решење у локалној власти, гледамо их 20 година. Све што смо очекивали од локалне власти да уради за локалну средину није урађено. Та странка је настала на једној великој политичкој превари 1997. године када су на крилимо новог грађанског бунта изазваног политиком Слободана Милошевића, грађани извојевали једну демократску промену у граду Чачку и ту је Велимир Илић као представник СПО дошао на место председника општине, а после пар месеци основао своју странку", истакао је Брајовић.

Он је додао да са друге стране имамо СНС и њиховог кандидата који је именован пре месец дана.

"Милун Тодоровић јесте успешан бизнисмен, међутим то не даје слику какав ће он бити градоначелник, разлика између привреде и управе је веома велика и да би неко био градоначелник треба да се припреми за то место. Очекивали смо да ће на ту позицију доћи неко ко се доказао", рекао је Брајовић.

Брајовић наводи да се на локалу појавило доста нових листа.

"Ми подржавамо нову енергију, међутим гледајући те листе ми не видимо ко су ти људи, колико су остварени у својим професијама, а у политици нису ни постојали. Постоје странке које су само на републичком нивоу, а немају своје градске одборе, такве странке нису заслужиле поверење грађана, јер ако се борите за локал онда се борите и за постојање своје странке на локалном нивоу", закључио је Брајовић.

Он је додао да глас дат ДС-у, је глас који иде на право место и за будућност града Чачка са најбољим намерама.

Глас западне Србије

Опширније

Претње Демократској странци у Чачку !

Поводом све учесталијих претњи на друштвеним мрежама, Градски одбор Демократске странке у Чачку издаје следеће саопштење:

Поводом објављивања текста на Фацебоок страници Демократске странке Чачак са темом да ће Демократска странка вратити незаконито смањене плате и пензије, серијом директних претњи се наставља тренд застрашивања грађанске и слободне мисли у Чачку. Ничим изазвани лажни профили странке која је и одузела плате и пензије претњама покушавају да заташкују оно што сви виде и знају – да је СНС најодговорнија за смањење плата и пензија, за драстично смањење животног стандарда грађана Чачка и Србије и да грађане више верују својим фрижидерима и новчаницима а не Информеру и демагогији. Просветни радници, радници у здравству, полицији и војсци, пензионери…су најбољи пример катастрофалне политике Српске напредне странке.

С обзиром на наведено, Градски одбор Демократске странке у Чачку ће сваку будућу претњу принт скрином прослеђивати надлежним органима од којих очекујемо да процесуирају претње и озбиљно схвате поруке које се упућују.

ds LOGO

У исто време, позивамо грађане Чачка да обавезно изађу на изборе и казне странку чији је једини аргумент сила и насиље, црни џипови и безбол палице.

                                                                                                        Ваша Демократска странка Чачак

Опширније

ДС једном већ повећала плате и пензије, учинићемо то поново

Председник Демократске странке Бојан Пајтић казао је да ће прва ствар коју ће ДС учинити када уђе у Немањину бити повећање плата и пензија и нагласио да они који кажу да то није могуће лажу. 

- Постоји само једна истина у Србији, а то је да данас сви живе лошије него пре четири године. Прва ствар коју ћемо учинити када уђемо у Немањину, када дођемо на власт, јесте повећање плата и пензија. Демократска странка је у своје време увела веће плате и пензије, учинићемо то поново, рекао је Пајтић у разговору с грађанима Чачка. 

ДС једном већ повећала плате и пензије, учинићемо то поново (Фото сервис ДС, архива)
Лидер ДС је нагласио да лажу они који кажу да то није могуће. 

- Уместо да се дају стотине милиона евра сумњивим тајкунима кроз тајне уговоре, уместо да се дају стотине милиона евра губиташима, та средства треба да се дају грађанима. Повећаћемо плате и здравственим и просветним радницима, полицајцима и војницима, повећаћемо све пензије јер то је једини начин да људи живе достојанствено, да живе нормално и да живе сад, поручио је Бојан Пајтић. 

Опширније

Шутановац сутра у Чачку

Демократска странка у среду 13.априла 2016. године у 18,00 сати организује трибину у Дому културе Чачак на којој ће гост бити Драган Шутановац.

SUTANOVAC

Опширније

Пајтић: Коалиција око СНС је незапамћена папазјанија

По оцени Бојана Пајтића председника Демократске странке који је данас у оквиру предизборне турнеје посетио Чачак, у Србији се данас живи знатно лошије него пре четири, када је на власт дошла СНС.

– Лажу они који тврде да повећање плата и пензија није могуће, будући да смо у време када смо били на власти упркос кризи успевали да повећавамо и плате и пензије. Уместо да се стотине милиона евра дају сумњивим тајкунима кроз тајне уговоре, уместо да се дају стотине милиона евра губиташима та средства треба да се дају грађанима. Данас је у Србији мања запосленост, мање је страних инвестиција а Вучић је задужио државу више него Тито, Милошевић, Коштуница и Тадић заједно – рекао је Пајтић.

Лидер ДС сматра да грађани не треба да се руководе резултатима истраживања јавног мњења, чија основна сврха је збуњивање јавности, илуструјући овакав став истраживањима пред последње председничке изборе по којима је Борис Тадич био победник још пре избора, док су резултати избора показали нешто сасвим друго расположење бирачког тела.

DS-2

– Ако незадовољни грађани изађу на изборе, власт је пала. Ово је избор између фрижидера и телевизора, новчаника и ’’Информера’’, избор да ли више верујете својим очима или Вучићу, здравом разуму или Драгану Вучићевићу. Тај избор је једноставан – истакао је Пајтић.

DS-1

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...предузимљив, зна како ће решити проблем. Да би то постигао, демократа је у току, интересује се и информише о свим начинима за решавање проблема.