Вести

Бојан Пајтић у Чачку !

У Србији постоји једна истина, а то је да сви живе лошије него пре четири године, изјавио је данас у Чачку лидер Демократске странке Бојан Пајтић, додајући да ће прва ствар по доласку на власт бити повећање плата и пензија.

 

 


"Демократска странка је у своје време увела веће плате и пензије, а то ћемо учинитио поново. Они који кажу да то није могуће лажу. Уместо да се дају стотине милиона евра сумњивим такунима кроз тајне уговоре и губиташима, та средства треба да се дају грађанима", рекао је Пајтић. 

Одговарајући на питања новинара, Пајтић је рекао да не видим неку разлику између Велимира Илића и некога из Српске напредне странке (СНС).

"Они су коалиција, исто је то друштво, као што не видим разлику између Александра Вучића, Томислава Николића и Војислава Шешеља", нагласио је Пајтић.

Опширније

Град правих чачана а не Велимира Илића и локалних тајкуна !

Кандидати за одборнике Демократске странке листе бр. 5 на локалним изборима разговарали су са грађанима на Градском тргу и делили материјал намењен предстојећим изборима под слоганом “ИЗАЂИ И ГЛАСАЈ”!

Ако не гласаш, гласаш за СНС.
Ако гласаш за СНС, гласаш и за Нову Србију.
Ако гласаш за Нову Србију, гласаш за даље пропадање града Чачка.
Гласај за град правих Чачана, а не локалних тајкуна и Велимира Илића.

Информативнаа служба Демократске странке Чачак

 

 

Demokratska stranka

Опширније

Илић и Тодоровић недостојни да буду градоначелници

Демократска странка је грађанима месних заједница Алваџиница, Кључ и 3.Децембар  представила своје кандидате за одборнике на листи за локалне изборе број 5. – Демократска странка.

Након конструктивног разговора са грађанима закључено је да су проблеми у граду велики, да локална власт предвођена Новом Србијом и СНС-ом није ништа урадила на решавању тих проблема, а да је неке толико унапредила да су постали нерешиви. Општи закључак је да Чачак више нема право на грешку, да се морају бирати људи који могу да одговоре функцијама и који својим знањем, васпитањем и културом заслужују да воде један град. Странке које су настале на политичким обманама, а при том немају програм и идеологију, морају да постану део политичке прошлости.

Осуђено је простачко понашање кандидата за градоначелнике Велимира Илића и Милуна Тодоровића који су тиме показали да нису достојни те функције јер нису показали основне елементе пристојног понашња, културе и толеранције. Очигледно је да им је до власти више стало него до грађана и њихових проблема.

У другом делу састанка грађанима је изложен програм Демократске странке који је заснован на приоритетним решавањима у привреди отварањем нових радних места, на унапређењу образовања и здравствене заштите. Истакнута је посебна улога у развоју пољопривреде кроз укрупљавање поседа и повећању прерадних капацитета. Велику шансу Чачак има у производњи здраве хране.

Изборни штаб Демократске странке најавио је  долазак  каравана Демократске странке на челу са  Бојаном Пајтићем у понедељак 11.априла у 12.00 часова. Трибина под називом “Политика у служби привреде и економије на локалном нивоу” биће одржана у Дому културе у 12,30.

 

Опширније

Бојан Пајтић у Чачку !

 

Поштовани пријатељи,

Гост Демократске странке Чачак у понедељак 11.априла биће председник Демократске странке др Бојан Пајтић.

12 часова Градски трг у Чачку

12 часова и 30 минута трибина у Дому културе.

Видимо се !

Ваша Демократска странка Чачак

Опширније

Чачак је експеримент Александра Вучића

Велимир Илић и Милун Тодоровић после предстојећих избора живеће много боље него било који грађанин Чачка, а њихова међусобна препуцавања део су политичког фолклора, каже лидер чачанских демократа Драган Брајовић.

Он је, коментаришући Илићев наступ на ТВ Галаксија и одговор који му је на конференцији за новинаре упутио Тодоровић, оценио да ће у сукобу ”политичара који 20 година активно учествује у вођењу града и једног бизнисмена који се пре месец дана укључио у политику” најгоре проћи грађани.

– Од града који је некада био привредно чудо и културни центар Велимир Илић и његова Нова Србија направили су обичну паланку. Са друге стране, грађани треба да верују да ће Милун Тодоровић, као човек са резултатима у бизнису, али као тотални почетник у политици и управљању градом, успети да направи резултат. Све то треба да реализује преко СНС, која је на локалном нивоу дубоко подељена и која није успела да спроведе страначке изборе већ, ради преко повереништва. Творац овог експеримента је, нема сумње, “велики вођа” Александар Вучић, који је показао да не поштује грађане Чачка, а ни чланове СНС-а, начином на који је својом одлуком, без икаквих процедура, сменио једног, а поставио другог носиоца листе за локалне изборе – каже Брајовић у изјави за Морава Инфо.

Он је актуелна политичка догађања у Чачку назвао експериментом.

– Ово је један велики експеримент, који политичари по ко зна који пут примењују у Чачку и на који грађани не смеју пристати, јер су резултати видљиви у оба случаја и сигурно неће бити добри. Једини начин да покваре овај експеримент је излазак на изборе и глас за оне који воде принципијену политику, који су се доказали и професионално и политички. Град Чачак нема више права на грешке – поручио је председник ДС у Чачку Драгам Брајовић.

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...предузимљив, зна како ће решити проблем. Да би то постигао, демократа је у току, интересује се и информише о свим начинима за решавање проблема.