Вести

Млади желе да живе нормално, да живе сад

Ови млади људи иза мене су она пристојна Србија која жели да живи нормално, која жели да живи сад, али то није могуће у друштву које гради СНС, у ком је милион људи без посла, у ком је 100.000 младих људи отишло из земље у претходне 4 године, и у ком приликом запошљавања увек лажна и фалсификована диплома вреди више од знања, више од труда и више од година вредног студирања, изјавила је Александра Јерков, кандидаткиња ДС и председница скупштинског Одбора за образовање и науку поводом Дана студената. 

Александра Јерков, кандидаткиња ДС и председница скупштинског Одбора за образовање и науку, у сусрету са студентима (Фото сервис ДС)

 - 24. априла имамо прилику да променимо то. Сигуран глас против незнања, нестручности и бахатости, јесте глас за листу број 2, Демократска странка. Зато што смо увек у прошлости показивали да мењамо ове ствари, да мењамо неправду и градимо друштво у ком се цени знање рад и труд, поручила је Јерков. 

Опширније

Демократе поделиле 100 улазница студентима за концерт

Поводом 04. априла Дана студената, Градски одбор Демократске странке (ДС) у Чачку, поклонио је 100 улазница удружењима студената Факултета техничких наука, Агрономског факултета и Високе школе техничких струковних студија за концерт Бобана Бјелића и Марије Ђукић "Од Брамса до Гершвина", који ће се одржати сутра у 20 сати у великој сали Дома културе.

Овим симболичним поклоном, демократе саопштава да желео да академцима Чачка пожелесрећно и успешно студирање са поруком да ДС верује у младе људе, њихову енергију и образовање као и жељу да на боље мењају средину у којој живе.

"Желимо да у наредном периоду студенти у Чачку добију нове и атрактивне студијске програме који ће им омогућити запослење, више праксе и међународне сарадње, нове факултете и свој Универзитет. У свему ће имати искрену и несебичну подршку ДС којој је борба за знање и просперитет младих људи увек била и остаће приоритет", пише у саопштењу.

Опширније

Пајтић: Глас за ДС шаље Вучића у прошлост

 

Председник Демократске странке Бојан Пајтић рекао је да Александар Вучић тврди да, уколико се не гласа за његову листу, глас се даје за прошлост, само не говори која је то прошлост – да ли она његова мрачних деведесетих година, чије су последице ратови, страдања, бомбардовање... или она такође његова прошлост у последње четири године.

Председник Демократске странке Бојан Пајтић у разговору са грађанима (Фото сервис ДС)

 


- Једини начин да Александар Вучић заиста буде послат у прошлост, једини начин да престане да понижава грађане Србије и да упропаштава Србију, јесте гласање за листу Демократске странке под бројем 2. За праведну Србију, за нормалан живот, за живот сада, а не за живот који нам обећавају за шест месеци, две године или двадесет година, нагласио је Бојан Пајтић.

Опширније

Стипендије за талентовану децу од почетка школовања

Демократска странка увешће стипендирање талентоване деце од почетка школовања, рекао је председник Демократске странке Бојан Пајтић у Нишу и нагласио да у Србији не сме да се дешава да студенти буду забринути за то да ли ће моћи да студирају због егзистенцијалних проблема у којима се налазе њихове породице.

Систем стипендирања талентованих ученика државу не кошта готово ништа а пружа једнаку шансу младим људима, који су данас осуђени на неуспех уколико њихови родитељи немају могућности да им плаћају приватне часове, рекао је лидер ДС и истакао да то мора да се промени, јер то није праведна Србија.

Хоћемо да пружимо једнаку шансу свим младим људима, казао је Пајтић после разговара са Александром Миљковић, студенткињом друге године Правног факултета у Нишу, чији је отац изгубио посао, а мајци је смањена плата. 

Он је обећао и да ће ДС обезбедити младим људима који заврше школовање посао кроз пореске олакшице инвеститорима, како би се реализовали у својој земљи а не одлазили из ње. 

Само уколико млади имају једнаке шансе да се школују, само уколико имају једнаке шансе да се запосле, моћи ћемо да живимо нормално и да живимо сад, закључио је Бојан Пајтић. Председник Демократске странке Бојан Пајтић у сусрету са грађанима у Нишу (Фото сервис ДС)

Опширније

Проглашена изборна листа Демократске странке у Чачку

Градска изборна комисија у Чачку прогласила је данас изборну листу Демократске странке (ДС) на предстојећим локалним изборима 24. априла.


ДС у Чачку наступа самостално, под називом "Демократска странка", а на листи се налази 25 кандидата за одборнике у локалној скупштини, која има укупно 75 одборничких места.

 

Председник Градског одбора ДС Драган Брајовић налази се на листи под редним бројем један и он је кандидат те странке за градоначелника Чачка.

ДС је на прошлим локалним изборима у Чачку освојила 14 одборничких мандата и била је у опозицији.

На крају актуелног скупштинског сазива њихова одборничка група имала је само четири одборника, јер су их напустили одборници из Групе градјана Бранко Лазовић, Социјалдемократске партије и Зелених, који су били на њиховој изборној листи, као и три одборника ДС који су прешли у Социјалдемократску странку Бориса Тадића.

Градска изборна комисија у Чачку до данас је прогласила пет изборних листа.

 

                                                              Информативна служба Градског одбора Демократске странке Чачак

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...оптимиста. Верује да за сваки проблем постоји решење, само ако се приступи на прави начин и уз добар план.