Вести

Пајтић: Вратићемо одузето пензионерима

Председник Демократске странке Бојан Пајтић рекао је у разговору са представницима удружења пензионера из Сокобање, да ће ДС по доласку на власт вратити пензионерима њихова примања која им је актуелна власт противуставно одузела. 

Пајтић је рекао да је у време владавине одлазећег режима смртност пензионера повећана за петину, да их убијају повећане цене струје, лекова, пореза, да им прете извршитељима. 

Он је напоменуо и да одлазећи режим поручује младим лекарима као и другим младим стручњацима да оду из земље, те да пензионере неће имати ко да лечи. 

Председник Демократске странке Бојан Пајтић у разговору са представницима удружења пензионера из Сокобање (Фото сервис ДС) Навео је и податак да Фонд ПИО, чак 20.000 метара квадратних свог простора даје бесплатно уместо да издаје и да тим новцем пуни касу наведеног Фонда. 

Зато је Пајтић поручио пензионерима да ће им вратити пензије на пређашњи ниво. 

Он је подсетио и да је за време власти ДС повећала пензије, као и да је био враћен дуг тој категорији становништва. 

Пензионери су Бојану Пајтићу поручили да само желе да им се врате Уставом гарантована права, да добију оно што су зарадили и да то деле са својим породицама. 

Опширније

Данас се навршава 13 година од убиства првог демократског премијера Србије и лидера Демократске странке (ДС), доктора Зорана Ђинђића.

За време његовог мандата покренут је процес демократизације српског друштва и коренитих економских и социјалних промена. Његовим убиством, многе од тих реформи су или заустављене или успорене услед јачања десно оријентисаних странака али и јачањем десничарских организација, саопштио је Градски одбор Демократске странке у Чачку.

Већ 13 година, сваког 12. марта поставља се исто питање: "Где би Србија данас била да је међу нама Зоран Ђинђић?" Постоје различити одговори на ово питање и различита мишљења на ову тему, али је једно заједничко за сва та мишљења: "Сигурно не овде  где је Србија данас, већ много  уређенија и поштованија у свету".

ДС сваке године широм Србије организује такмичење младих у беседништву под називом "Беседа у Зоранову част". Финале овог такмичења Зорану у част, одржаће се као и сваке претходне године 12. марта у Београду.

Градски одбор ДС Чачак и ове године ће одати почаст и евоцирати успомене на свог трагично преминулог председника странке који је дао живот за бољу, културнију, праведнију и лепшу Србију, наводи се у саопштењу.

Опширније

Проглашена изборна листа ''За праведну Србију – Демократска странка''

Републичка изборна комисија прогласила је изборну листу кандидата за народне посланике "За праведну Србију – Демократска странка"

На гласачком листићу, листа "За праведну Србију – Демократска странка" биће под редним бројем 2. 

Демократска странка поднела је Републичкој изборној комисији изборну листу "За праведну Србију – Демократска странка", а носилац и први на листи лидер демократа Бојан Пајтићпоручио је да ће грађани Србије изаћи на изборе и да ће то бити чин одбране њиховог самопоштовања и достојанства. Бојан Пајтић је рекао је да ДС на ванредним изборима наступа под слоганом "Живети сада" и истакао да паметни више не смеју да се склањају и да се више не може дозволити да садашња власт понижава грађане. 

На листи "За праведну Србију – Демократска странка" налазе се кандидати Демократске странке и њених коалиционих партнера Нове странке, Покрета за Крајину, Заједно за Шумадију, Заједно за Србију и Демократског савеза Хрвата у Војводини. 

Демократска странка сакупила је 11.844 потписа за подношење листе за шта се тражило 10.000 потписа. Ванредни парламентарни избори заказани су за 24. април 2016. 

Опширније

ДС отказује предизборне скупове због увођења ванредне ситуације

 

Демократска странка отказаће своје предизборне конвенције због увођења ванредне ситуације у земљи. 

 

Демократска странка

Свесни озбиљности ситуације и солидаришући се са свим грађанима који су изгубили имовину, отказаћемо предизборне скупове заказане за наредни период. 

Опширније

"Само Демократска странка"

Председник Градског одбора Демократске странке (ДС) Драган Брајовић рекао је да ова странка на локалним изборима иде сама под називом "Само Демократска странка".

 

"Подржали смо идеју да се цела опозиција уједини против садашње власти. Преговарали смо са неколико странака, на првом месту са Дверима која је најјача опозициона странка по броју одборника. Били смо спремни да пређемо и преко идеолошких разлика и да све своје ресурсе ставимо у функцију побољшавања услова у граду Чачку", изјавио је Брајовић.

Он је навео да су преговарали и са једним демократским блоком где су Социјалдемократска странка, Либерално демократска партија, Покрет "Доста је било - Саша Радуловић", Нова странка Зорана Живковића и Заједно за Србију Душана Петровића, међутим договор није успостављен из разлога техничке природе.

"Капацитети неких странака немају ни одборе и то је један од разлога због којег није дошло до реализације таквих коалиција", казао је Брајовић.

Први на листи је председник Градског одбора ДС Драган Брајовић, следе Мира Миленковић, Драган Вучетић, Зоран Романдић, Кецовић Томислав, Весна Маринковић, Зоран Трифуновић.

"Највероватније нећемо ићи са пуном листом, покрићемо сва подручја, потрудићемо се да на њој имају представници свих струка и свих локалитета у граду Чачку", истакао је Брајовић.

Он је додао да су на листи квалитетни људи, узорни домаћини, добри привредници, људи који живе од свог рада који се нису партијски запошљавали, који немају привилегије од овог система и који желе да тако живе и остали део Србије.

Брајовић наводи да први на листи треба да буде и кандидат за градоначелника, а не да као неке странке седмог, осмог постављају на ту функције.

 

                                                         Информативна служба Градског одбора Демократске странке Чачак

 

Опширније

Адреса одбора

Демократа је

...поштен. Он у политици није због личне користи. Довољна награда му је што му људи верују и бирају га да их заступа у остваривању заједничких интереса.